Riziv Inami - Galileegebouw Brussel

 

 

Het Concept

De uitdaging in dit project was om 3 overheidsinstanties (Riziv - Fagg - FOD volksgezondheid) samen te brengen in één gebouw, elk met hun eigen kernpunten.

Daarvoor werd er gekozen voor een overkoepelend thema One World One Health: 

De gezondheid van de mens is sterk gelinkt aan de gezondheid van de dieren, planten en de planeet in zijn geheel, m.a.w. het leven in al zijn vormen.

 

Habitats

De kantoorverdiepingen (Toren) werden uitgewerkt volgens de metafoor van het huis, nl. Healtbuilding. Dit door elke kantoorverdieping vorm te geven als een Habitat. Per verdieping werd er een habitat gekozen die zich vertaalde in de grafisch vormgeving, keuze van materialen, aankleding, ...

De gekozen habitats waren de volgende : (1) Polynesië, (2) Latijns-amerika, (3) de Amazone, (4) Alpen, (5) Maghreb, (6) Sahara, (7) Centraal-Afrika, (8) het Hoge Noorden, (9) India en (10) Japan.  

Grafisch design

De uitdaging in dit project bestond erin om elke habitat zijn eigenheid te geven, maar om toch een algemene uniformiteit te bewaren in het gebouw. Dit hebben we bereikt door te werken met terugkerende grafische elementen (symbolen, objecten, materialen en beelden), welke per verdieping een eigen kleurenpalet & afbeeldingen hadden, gelinkt aan de habitat van die verdieping. 

Zo werd er naast de liften een lijntekening geplaatst in het thema van de habitat. Tegenover deze tekening plaatsten we een spiegel zodoende dat de bezoeker zich letterlijk in de habitat kon plaatsen. 

In de majestueuze inkomhal lieten we door een vakman lijntekeningen met de hand schilderen op de grote zuilen, gelinkt aan het thema One World, One Health. 

 

Kunst op het werk

Kunst op het werk stimuleert medewerkers in hun creativiteit. Het bevordert het welbevinden van mensen. Dit is een toegankelijke manier om in te zetten op de gezondheid van medewerkers en bezoekers. Kunst is voor iedereen, je hoeft geen kenner te zijn om er plezier aan te beleven. 

Kunst verbetert de productiviteit, vermindert stress en brengt nieuwe energie binnen. Vaak is het ook een aanleiding tot een gesprek, een ontmoeting en brengt het collega's dichter bij elkaar.

BIOFIEL DESIGN - Groen maakt ons gelukkig

Durf te kiezen voor veel groen!

Meer groen op kantoor helpt stress reduceren en komt de arbeidsproductiviteit ten goede. We voelen ons automatisch goed in een ruimte waar veel groen en planten aanwezig zijn, het werkt ontspannend, rustgevend en er is meer focus.

Wist je dat je met de combinatie van de vertrouwde kamerplanten: Areca Palm, Vrouwentongen en Money Plant je eigen frisse lucht kan kweken? Samen verwijderen ze CO² die wordt omgezet in zuurstof, en formaldehyde en andere vluchtige chemicaliën worden uit de lucht verwijderd. De zuurstof in je bloed stijgt, je hoofdpijn vermindert.

Bovendien is het een letterlijk natuurlijke aankleding en geeft het zonder dat je het beseft een verbinding met de natuur, de zoektocht daarnaartoe zit in ons DNA.

Biofiel Design wil zoveel zeggen als ontwerpen vanuit de affiniteit die we hebben met de natuur. Het leidt tot een omgeving waar we ons gezond en prettig voelen. Geen extravagantie, maar essentieel voor onze gezondheid. Durf te kiezen voor groen, véél groen! Het is investeren in de creativiteit en het werkplezier van uw team. Het aantrekken en behouden van fijne mensen in een dynamische markt.

 

Project Video