HoGent - Gebouw T

Samenwerken

Van bij de aanvang van het project was er een perfecte match tussen de cultuur bij HoGent en de cultuur bij Forum Office. Het was al snel duidelijk dat het gewaagde ontwerp van de architect Sadar+Vuga (Slovenië) i.s.m. Lenss ass pas ten volle tot zijn recht zou komen als ook de inrichting even vooruitstrevend zou zijn, en daar kon Forum Office samen met zijn partner Four Design garant voor staan.

Kwaliteit en innovatie

De samenwerking verliep vlot omdat beide partijen belang hechtten aan, enerzijds vooruitstrevend gebruiksgemak, en anderzijds innovatie in keuze van materialen. Kwaliteit, innovatie, en gedurfd waren de kernwoorden voor de materialen die zowel in de leslokalen als in de burelen voor de docenten en administratieve medewerkers werden toegepast.

Voor de studentenlokalen viel de keuze op modulaire tafels met diverse hoogtes, die eveneens verrijdbaar en inklapbaar waren. Zo konden de studenten en docenten deze snel in een nieuwe formatie opstellen of meer ruimte / bijkomende plaatsen creëren. Speciaal voor dit project werd door Forum Office en Four Design een nieuwe hoge lestafel uitgewerkt, op een smallere diepte. Alle tafels werden voorzien van beugels voor stoelenophanging. Dit bleek bijzonder interessant voor een efficiënter vloeronderhoud en zorgde automatisch mee voor orde en netheid. 

 

Docentenruimte - Break area - teamzone

Op de derde verdieping bevinden zich de kantoren en werkruimtes van de docenten. De nodige ‘soft seating ’ en ‘meeting spots’ geven de gebruikers de mogelijkheid om individueel of in groep te kunnen werken. De gekozen gele accenten verblijden het interieur tot een positieve en vrolijke werkomgeving.

Door zorgvuldig te kiezen voor voldoende variatie, de noodzakelijke functionaliteiten en de juiste kleuren hebben we alle noden volkomen weten in te vullen. Alle gebruikers kunnen hierdoor veel dynamischer en efficiënter werken. 

 

Inmiddels zijn de kantoren sinds september 2019 in gebruik en de bevindingen van de medewerkers zijn uiterst positief. Onze dank gaat in de eerste plaats uit naar al onze partners binnen dit project : PalmbergFourdesign , Lande en HÅG, maar ook naar de klant zelf die vertrouwde op onze visie en toewijding. We zijn dan ook uitermate tevreden met de ontvangen reacties en het geleverde resultaat !