Gemeentehuis Etterbeek

City Hall Etterbeek

In maart 2021 ging het nieuwe gemeentehuis van Etterbeek officieel officieel open voor het publiek op de Jachthofsite. Naast de administratieve diensten van de gemeente, namen ook de politiezone Montgomery (Etterbeek/Sint-Pieters-Woluwe/Sint-Lambrechts-Woluwe) er haar intrek in de loop van de maand april. 

Op 22 maart opent ook Mission locale pour l’Emploi , die werkzoekenden helpt bij hun zoektocht naar een job, en een dag later opent het OCMW.

"Alle diensten voor de burger bevinden zich voortaan op dezelfde plaats en wij hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om het onthaal van het publiek helemaal anders te organiseren om de kwaliteit van de dienstverlening nog te verbeteren”, reageert burgemeester van Etterbeek Vincent De Wolf (MR).

Het gebouw zelf bestaat uit 14.500 vierkante meter en vijf verdiepingen en is het resultaat van een samenwerking tussen architectenbureau Jaspers-Eyers Architects en het bureau BAEB. Het heeft onlangs een prijs gewonnen in de categorie “Beste gebouw internationaal/categorie overheidsdienst” op de “International Property Awards 2020” in Londen.

Het gemeentehuis maakt deel uit van project ‘Jachthof’, dat zich over drie hectaren uitstrekt tussen de Kazernenlaan en de Haernestraat en een plaats moet geven aan nog 200 nieuwe woningen en collectieve diensten. 

 

BIOFIEL DESIGN - Groen maakt ons gelukkig

Meer groen op kantoor helpt stress reduceren en komt de arbeidsproductiviteit ten goede. We voelen ons automatisch goed in een ruimte waar veel groen en planten aanwezig zijn, het werkt ontspannend, rustgevend en er is meer focus.

Wist je dat je met de combinatie van de vertrouwde kamerplanten: areca palm, vrouwentongen en money plant je eigen frisse lucht kan kweken? Samen verwijderen ze CO² die wordt omgezet in zuurstof, en formaldehyde en andere vluchtige chemicaliën worden uit de lucht verwijderd. De zuurstof in je bloed stijgt, je hoofdpijn vermindert. Bovendien is het een letterlijk natuurlijke aankleding en geeft het zonder dat je het beseft een verbinding met de natuur, de zoektocht daarnaartoe zit in ons DNA.

Durf te kiezen voor veel groen!

Biofiel Design wil zoveel zeggen als ontwerpen vanuit de affiniteit die we hebben met de natuur. Het leidt tot een omgeving waar we ons gezond en prettig voelen. Geen extravagantie, maar essentieel voor onze gezondheid. Durf te kiezen voor groen, véél groen! Het is investeren in de creativiteit en het werkplezier van uw team. Het aantrekken en behouden van fijne mensen in een dynamische markt.

 

It's all in the details

De klant had de vraag om de vergaderstoelen in de grote conferentiezaal te personaliseren. Wij houden steeds van een uitdaging. Bij onze zoektocht naar een mooie, duurzame oplossing kwamen we terecht bij een klein artisanaal naaiatelier. Zij borduurden voor ons enkele proefmodellen van de libel wwelke we aan de klant konden voorleggen. In nauwe samenwerking met de fabrikant van de stoelen (Artifort) onderzochten we hoe we dit best op een duurzame manier konden verwerken op de stoelen. De klant was zeer tevreden met het eindresultaat. 

 

Wachten in stijl 

Her en der verspreid in het gebouw hebbben we de verschillende wachthoeken ingericht. Hier werkten we met high end zitelementen van het Deense merk Fritz Hansen en met enkele designklassiekers van Artifort. Per zone mochten we spelen met kleur en materiaal, zodoende het een mooi geheel werd. 

In de kantoorzones plaatsen we tevens alle informele vergaderboxen en ook de akoestisch afgesloten werkplekken.