Etex Kapelle-op-den-Bos

Visie van de opdrachtgever

De Etex group wou een centraal gebouw op de basissite in Kapelle - op - den - Bos, waar men een trainings - en  opleidingscentrum wou installeren dat dienst doet voor de diverse divisies en landen van de Etex group. In het nieuwe gebouw kwamen ook diverse afdelingen samen die voordien apart werkten. 

Het succes achter dit verhaal was de intensieve samenwerking met de verschillende werkgroepen. Een strategisch ontwerp vloeide voort uit die nauwe samenwerking. We hebben de medewerkers een nieuwe cultuur kunnen aanbrengen waarmee de empathie tussen de diverse divisies werkelijk is gegroeid, alsook is er een sterker groepsgevoel naar voor gekomen. Het zijn uiteindelijk de diverse groepen die dat grote schip in beweging brengen en houden. 

Door deze mensen dichter samen te brengen en meer gemengd gebruik van gebouwen en locaties te stimuleren komen ze ook meer in contact met elkaar en ontstaat er meer collegialiteit & sympathie voor elkaar over de diverse afdelingen heen. Dat was de vraag van de Etex Group en daar is het volledige team in geslaagd. 

Om voeling met de groep te behouden hebben we regelmatig nog contact met de werkgroepleiders , zodat we steeds optimaal kunnen bijsturen waar nodig. Dit zijn korte contacten, vragen niet veel tijd maar zo houden we de vinger op de pols.

 

Onthaal

Voor het onthaal kozen we in overleg met de architect voor een balie op maat, welke volledig in hoogwaardig solid surface werd uitgevoerd, waardoor er geen naden zichtbaar zijn. Verzonken in het bovenblad werden naadloos 3 aanmeldschermen ingewerkt.

Naast de balie voorzagen we een digitaal scherm met de mogelijkheid om actuele info weer te geven zoals het weer, de huidige verkeerssituatie, nieuws, ... maar dat tevens ook dienst doet als welkomstscherm wanneer grote groepen worden verwacht. 

 

Opleidingslokalen, trainingscentrum & auditorium

De grote diversiteit aan mensen, types opleidingen, nodige flexibiliteit, noden wat AV integratie betreft, hebben geresulteerd in de inrichting van een zeer gevarieerd opleidingscentrum. Hierbij werd doorheen heel het gebouw een zelfde lijn aan meubelen ingezet (o.a. Four Design stoelen & Palmberg tafels). De keuze van duurzame materialen werd doorheen het gebouw geïmplementeerd om op deze basis eenzelfde sfeer en uitstraling te bekomen.

De keuze op de Four Design producten viel meteen in de smaak omdat dit naast het comfort en duurzaamheid van het meubel ook een zeer uitgebreide stoelen en meubelfamilie betreft. Op die manier behouden we een uniformiteit doorheen het gebouw. De afwijkingen per type worden specifiek gekozen aan de noden per ruimte. 

Ronde vergadertafels, geschikt voor 10 personen per tafel. Uitgerust met elektrificatie en data. Specifiek uitgekozen voor thema opleidingen met overleg onderling / teamtafels.

Grotere aanpasare team opleidingen tot 26 personen, dit door gebruik te maken van aanpasbare tafels met alle nodige ingebouwde elektrificatie en HDMI aansluitingen die toegang geven tot de geïntegreerde AV toepassingen in de ruimte. Direct te verbinden met de PC/laptop en geschikt voor conference calls. 

De grote opleidingslokalen / vergaderzalen waar men lange tijd zal zitten (tot 8u per dag / vaak meerdere dagen) werden voorzien van kuipstoelen met zijwanden en met binnenbekleding voor extra comfort. Alle tafels zijn uitgerust met de nodige elektrificatie en data om iedere gebruiker tegemoet te komen voor projectie, laptopgebruik, opladen devices. 

Opleidingen voor grotere groepen / auditorium. Ingericht met koppelbare en stapelbare kunststof stoelen. Het koppelsysteem kan met opbergen onder de stoel indien dit niet zou gebruikt worden. Koppelbaar op rechte lijn of onder radius Afwasbaar en eenvoudig op te bergen d.m.v. bijhorende transportkarren. Vooraan plaatsten we enkele LANDE Trigon Hot Desk elementen op maat die dienst doen als pupiter, maar waarin we ook de nodige bediening voor de AV apparatuur onzichtbaar verwerkten.

 

Kantoorzone

De uitdaging in het Etex project was om de 5 diverse afdelingen zo danig op elkaar af te stemmen dat elke divisie nog zijn identiteit kon behouden. In dit nieuw systeem van werken, vergaderen en opleiden, ging enorm veel aandacht naar het comfort van de medewerkers.
Tijdens het traject vooraf werd dit uitvoerig besproken en afgetoetst in werkgroepen om tot een sluitend resultaat te komen waarin iedereen zich goed voelt binnen Het Nieuwe Werken.

De noden waren per divisie en gebouw anders, het was onze taak om aan al deze eisen te voldoen, binnen één Etex look & feel. Volledig aanpasbare werplekken, uitgerust met elektrische burelen, en aanpasbare ergonomische stoelen, akoestische wanden, gemeenschappelijke ruimtes, concentratiewerkplekken, overlegplekken (formeel en informeel, aanlandplekken, koffiehoeken, lounges, auditoria, locker area, ...

 

 

A la tête du client

Waar het voor de ene afdeling belangrijk was om grote vergaderruimtes ter beschikking te hebben, had een andere afdeling net nood aan meerdere "dichtbij vergaderbubbles". Het is de persoonlijke begeleiding per divisie die van dit project een succes heeft gemaakt met als resultaat state of the art werkplekken waar iedereen zich thuis voelt.