Centrumgebouw Isala - Wetenschapspark POM

Centrumgebouw Isala 

Wetenschapspark Niel - POM Antwerpen

 

De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Antwerpen besliste om het Wetenschapspark te Niel verder te ontwikkelen tot een volwaardige campus met innovatieve gebouwen voor bedrijven. De site biedt ruimte op maat aan spin-off’s, KMO’s en multinationals actief voornamelijk in IT, environmental en life sciences.

Het nieuwe centrumgebouw op de site, werd vernoemd naar Isala Van Diest (1842-1916), de eerste vrouwelijke arts in België.

Het gebouw herbergt een uniek opleidingscentrum voor de farmaceutische sector (ViTalent), opleidingslokalen, kantoren, een Food corner, verschillende lounges en een uitgebreid meeting center. Naar de toekomst toe komt er ook nog een restaurant welke als trekpleister zal dienen voor de omgeving.

 

Uitvoering

Forum office was hier van in het prille begin bij betrokken. 

We stonden in voor het concept, ontwerp met 2D en 3D, de keuzebepaling van de materialen, meubelen en look & feel. Nadat dit concept enthousiast werd onthaald en de technische uitdagingen werden uitgewerkt zijn we aan de slag gegaan met de inrichting van alle openbare zones: onthaal met wachtzones, food corner, conferentiezalen, vergaderruimtes, foyer, loungezones.

 

Volgende onder werden hierin opgenomen:

 

- Concept en uitwerking plannen, 2D & 3D

- Actieve werfbegeleiding

- Verlichting

- Materiaalbepaling

- Aanleveren van alle meubelen voor de kantoren, onthaalruimte, aanlandruimte en opleidingslokalen

- AV installatie: voorstel & begeleiding

- Ontwerp & uitvoering wayfinding & signalisatie    

 

Inkomzone met Food Corner

Lounges

Verspreid in het gebouw waren er enkele zones welke geen invulling hadden gekregen in het oorspronkelijke ontwerp van de architect. Deze zones gaven we een multifunctioneel karakter, welke kunnen gebruikt worden voor informeel overleg, vergaderzone met mobiel scherm, rustzone, lounge, …

Meeting Center

Op de eerste verdieping bevindt zich een uitgebreid meeting center met verschillende faciliteiten. De conferentiezalen (Rosalind- en Franklin)  zijn ideaal voor conferenties, trainingen, grote vergaderingen, presentaties, lezingen, persconferenties en andere evenementen. De scheidingswand tussen de twee vergaderzalen kan in een handomdraai worden verwijderd, waardoor de Rosalind Franklin (100 personen) ontstaat. Rosalind (30 personen) is standaard in een U-vorm opgesteld, terwijl de Franklinzaal (40 personen) in theateropstelling is opgesteld. Pom biedt de gebruiker de mogelijkheid om de zaal op verschillende manieren in te richten. 

Beide zalen beschikken over state-of-the-art schermen die dankzij de Clickshare-software in een mum van tijd op uw laptop zijn aangesloten. Zo kunt u zakelijke presentaties houden die er toe doen. Gezellig nagenieten kan in de aangrenzende foyer, die ook kan worden gehuurd als ontvangst- of netwerkruimte.

 

Watson, Crick en Wilkins

Op zoek naar een ruimte voor kleinere vergaderingen of online vergaderingen? Naast de conferentiezalen bevinden zich 3 kleinre vergaderzalen luisterend naar de wetenschappelijke namen Watson, Crick en Wilkins. Alle drie de kamers bieden plaats aan maximaal acht personen.De POM biedt deze ruimtes ook aan met de mogelijkheid om lunches aan te bieden aan de gebruikers. 

Beneden is er ook nog een grote eventlocatie welke voor allerlei doeleinden kan worden gebruikt. 

Forum Office verzorgde de inrichting van deze ruimtes, en begeleide de POM in hun keuze van een passende AV installatie.

Japanse tuin

Voor de binnentuin en het aanpalende terras werden we gevraagd om een voorstel te doen.  We kwamen op het idee om een Japans geïnspireerde tuin te maken, als centraal rustpunt in het gebouw. 

  Fotograaf:  Lawrence Schoonbroodt / POM / Forum Office

 

Interview met POM

Centrumgebouw Isala: "Liever een complexer gegeven dan een zee aan ruimte zonder eisen."