Bruggeske - Kapellen

 

Administratief Centrum ‘Bruggeske’

Sinds kort is het Nieuw Administratief Centrum ‘Bruggeske’, in Kapellen geopend, samen met het Dienstencentrum, Sociaal Huis en het Vrijetijdsloket.   Het project werd door Cordeel uitgevoerd als PPS project (Publiek-Private-Samenwerking).

Katalysator

We werden in dit project reeds vanaf de werffase betrokken, zodat we tot een buitengewoon en allesomvattend ontwerp zijn gekomen, rekening houdend met alle wensen en noden van de verschillende diensten. 

Forum Office was in deze samenwerking de katalysator tussen zowel de bouwheer (gemeente Kapellen), de architect (architecten Achtergael) en de aannemer (Cordeel).  

De vraag van de verschillende diensten was om zowel aan bezoekers als aan medewerkers het hoogste comfort te bieden en privacy waar nodig. De look & feel werd doorgetrokken over de verschillende gebouwen, telkens met een kleine nuance, maar steeds met behoud van een warm gevoel.  

Kho Liang Le

De modulaire wachtbank van Kho Liang Le 070 is de rode – of in dit geval de groene draad doorheen het project. Deze kom je in de verschillende wachtzones tegen en biedt een zeer comfortabel zitcomfort.  

Diversifiëren

De burelen en stoelen van de medewerkers voldoen aan de hoogste kwaliteits- en ergonomische eisen. Elektrisch hoogteverstelbare tafels, Agile werkzones, open of individuele kantoren, aangepast aan de noden per verdieping en steeds multi inzetbaar.

 

Tijdloze, moderne uitstraling

Daar het hier om een zeer divers publiek gaat, kozen we voor sterke, duurzame elementen, met een tijdloze, moderne uitstraling. Het administratief gebouw heeft een logische, ergonomische indeling, welke rust biedt aan de bezoekers en de werknemers. De werkzones bevinden zich aan de buitenzijde van het gebouw waardoor deze in het licht baden. De kern van het gebouw bestaat uit een centrale patio, die rust en een algehele transparantie doorheen het gebouw brengt.   

Dankzij het gebruik van lage kastelementen behouden we de transparantie doorheen het gebouw, met behoud van voldoende privacy voor de medewerkers.

 

Dienstencentrum

In het dienstencentrum was er nood aan een extra warme toets. Dit vertaalt zich in gestoffeerde treinbanken, sfeerverlichting, rolstoelvriendelijke tafels, gordijnpartijen, en warme houten materialen.  

Programma en projectmanagement inrichting

Forum Office stond samen met Cordeel garant voor het programma en projectmanagement – inclusief nauwe opvolging en respecteren van planning en budget.