Dienstencentrum ‘Boeksveld’ – Wilrijk

Het project Boeksveld – Neerland te Wilrijk was een totaal inrichtingsproject.

Tijdens de ruwbouw werd Forum Office gecontacteerd om een ontwerp te maken en conceptueel mee na te denken over hoe deze leefruimtes , restaurant, bibliotheek en wellness zowel mensen van binnen het wooncomplex alsook bezoekers van buitenaf kon aantrekken. Het doel was om een gezonde mix te krijgen tussen oud en jong, bewoners en bezoekers. Voor de familie die met kleinere kinderen zou op bezoek komen wilden we graag een aangemane hoek creëren waarbij kinderen zich ook thuis zouden voelen door aangepast materiaal dat men in de bibliotheek kon terug vinden.

Er werd vooral afgestapt van de kantine-look en ziekenhuissfeer, omdat we (ongeacht de leeftijd van de bezoekers) voor iedereen een ontspannend moment in een warm kader wilden aanbieden.

 

Ontmoeten - restaurant & bar

Voor het dienstencentrum Boeksveld (Zorgbedrijf Antwerpen), gelegen bij het natuurdomein Neerland in Wilrijk kregen we de opdracht om een ontwerp te maken voor de centrale ontmoetingzone met bar, bistro, vergaderzaal en bibliotheek. Van een lege ruimte tot een een volledige inrichting met plaatsing van meubilair, verlichting, vloeren ,wanden, haard, hyperuitgeruste barmeubel op maat, verfwerken, behang, ...

De professionele bar werd uitgerust met de beste toestellen (Hobart e.a.) om op korte termijn het vaatwerk gestoomd en antibacterieel terug te kunnen inzetten. Aan de linkerzijde zijn er doorgeeffrigo’s voorzien waar men als bezoeker zelf zijn drankje kan kiezen en dan afrekenen aan de bar. Evengoed kan men zich ook laten bedienen aan tafel.


Naast de uitgebreide bar-werking werd er ook aan de linkerzijde een bureautafel geintegreerd waar bezoekers een boeking kunnen maken of een reservatie kunnen aanvragen, wijzigen of afrekenen.

 

Bibliotheek

De scheiding tussen de bibliotheek en het restaurant bevat in de glazen zone een waterdamphaard die voor extra sfeer zorgt, en vooral zeer aantrekkelijk is voor de jonge bezoekers die graag uitzoeken hoe dit werkt – “veilig vuur”.

 

Multifunctionele ruimte

Deze multifuntionele ruimte met klaptafels en stapelbare afwasbare stoelen zorgt ervoor dat men heel snel de ruimte kan inrichten voor een knutselmoment, ...
Evengoed kan hier vergaderd worden, of kan men een opleiding organiseren. Ook hier is een kleine kitchenette aanwezig en de nodige audiovisuele apparatuur. Het plafond is akoestisch en heeft zowel dimbare sfeerverlichting alsook dagverlichting.

 

Care - kapsalon & wellness

Naast deze ontmoetingsruimte was er ook nog een verzorgingsruimte, met daarin een kapsalon en apart een wellnessruimte met douche, bubbelbad, sauna en verzorgingsruimte waar bewoners zich konden terugtrekken voor een dagje zelfverwennerij. 

Het kapsalon werd oorzien van alle nodige aangepaste toestellen om ook minder mobiele klanten te kunnen helpen. (o.a. extra bij te plaatsen spoeltafels en andere mobiele apparatuur).

De afsluitbare wellnessruimte kan geboekt worden voor individuele behandelingen door een schoonheidsspecialist(e), of ook als privé ruimte. Hierin werden twee infraroodsaunas voorzien, een aquajetbad, en een aangename inloopdouche die ook geschikt is voor rolstoelgebruikers. Ook met een rolstoel kunt u gebruik maken van de infraroodcabine. Met al deze elementen hebben we rekening gehouden om iedereen een maximum vrijheid te bieden. Een extra ruim toilet / omkleedruimte werd ingericht met het oog op patiënten die minder mobiel zijn of met een rolstoel de ruitme betreden.