Delhaize HQ Zellik

Uitrol nieuw kantoorconcept - Delhaize Connect @ Work

Door de verouderde kantoren van Delhaize, waarbij er een allegaartje aan meubilair verspreid stond over verschillende vestigingen, ontstond er het probleem dat men identiteit miste. Er was geen samenhang tussen de verschillende diensten en gebouwen. Delhaize benaderde ons om samen tot een nieuw kantoorconcept te komen met hun DNA. Dit met als doel tot een uniforme look & feel te komen, die in alle vestigingen kon worden doorgetrokken en herkenbaar was voor zowel personeel, als bezoekers en flexwerkers.

We kwamen tot het volgende concept - Connect @ Work

 

CONNECT @ WORK 

Door een doorgedreven onderzoek naar de verschillende manieren van werken, de verschillende taken die werknemers uitvoerden, de manieren van vergaderen, de noden per team, kwamen tot volgende algemene kerntaken:

Create (creatief werk zoals brainstorm, tastings, ...)
Concentrate (volledige concentratie zonder gestoord te worden) 
Connect (informele contacten met collega's)
Collaborate (Samenwerking met collega’s met de nodige (digitale) hulpmiddelen

Dit alles noemen we de Activity Based Zones.

Aangezien de medewerkers uit een verouderde kantooromgeving kwamen, was het
zeer belangrijk om hen bij deze veranderingen te betrekken, dit zowel bij het onderzoek, als bij de uitrol en naleving ervan, op deze manier raakten ze nauw betrokken bij het project en werd het “hun” project waar ze elke dag met trots en goesting aan de slag kunnen.
Om de nieuwe manieren van werken te doen slagen, was het noodzakelijk om enkele gezamenlijke leefregels te bepalen : Principles

 

Samen met Delhaize gingen we aan de slag om de verouderde kantoren in een nieuw jasje te steken. Aan de hand van het concept Connect@Work werd er een totale look & feel voor alle kantoren van Delhaize uitgewerkt. Zo werden alle materialen van vloer tot plafond nauwkeurig bepaald. Per verdieping werden er kleuren bepaald die in diverse elementen terug komen, zodat dat bezoekers & personeel, onafhankelijk van welke vestiging ze zijn, meteen weten op welke verdieping ze zich bevinden.

We kozen voor alle Activity Based Zones passend meubilair, met vastgelegde materialen, afmetingen, … Wanneer er een nieuw kantoor wordt ingericht, wordt er gekeken naar de noden van het desbetreffende team. Ze hebben de keuze uit de verschillende onderdelen van de Activity Based Zones , maar zo zal de nadruk in elk kantoor lichtjes anders zijn.

Tussen 2017 en 2019 werden er door Forum Office zo'n 600 tal werkplekken geïnstalleerd, o.a. in de vorm van bench burelen, vrijstaande burelen, instelbaar op diverse manieren (manueel, met slinger, elektrische etc.. ).

 

Hoofdkantoor Delhaize verhuist

Delhaize verhuist haar hoofdkantoor van Sint Jans Molenbeek naar de voormalige gebouwen van de mediagroep De Persgroep in Kobbegem. Deze zijn gelegen net naast de bestaande logistieke site van Delhaize in Zellik. Zo zal Delhaize al haar ondersteunende diensten op één locatie kunnen centraliseren. Delhaize wil haar organisatie en activiteiten efficiënter maken en verhuist daarom haar ondersteunende activiteiten naar de voormalige gebouwen van De Persgroep in Kobbegem.

Dankzij deze verhuis kan Delhaize al haar activiteiten centraliseren. Op dit moment omvat de site in Zellik al de logistieke activiteiten, evenals het aankoop en kwaliteitsdepartement van Delhaize. Met deze geplande verhuizing zullen zij het gezelschap krijgen van collega’s uit de andere ondersteunende diensten, zoals marketing, HR, IT, Technical, Legal, Corporate Affairs , Finance en alle andere diensten. Het gebouw en de inrichting zullen de allernieuwste aspecten van een modern kantoorgebouw hebben.