Villa Durbuy

Renovatie van luxe vakantiewoning

Op vraag van de klant deden we een inrichtingsvoorstel om een luxe vakantiewoning terug in zijn volle glorie te herstellen. Wat begon als een kleine aanpassing, werd uiteindelijk een grondige renovatie van het ganse interieur, dit met behoud van de gewenste Ardense look & feel, maar met een moderne touch. Voor de vloer kozen we een mooie keramische tegel met een verweerd effect, namelijk een Pierre Bleue Noir / Gris.

 

TOTAALPROJECT

Bij deze renovatie pakten we het volledige interieur aan. Zo plaatsten we een nieuwe vloer, deden we alle schilderwerken, plaatsen we de overal nieuwe gordijnen, werd de algemene verlichting volledig aangepakt, deden we alle loodgieterswerken nodig voor plaatsing van badkamers en keuken.  

Voordien stond de keuken in een hoekje geplaatst in de leefruimte, maar daar de eigenaar graag kookten, besloten we om de keuken te vergroten en een meer prominente plaats te geven. Centraal in de leefruimte plaatsen we een kookeiland in blauwe hardsteen met deuren in verweerde houten planken. De keuken is nu een samenkomstplaatst geworden centraal in de woning. 

De veranda die voordien minder gebruikt werd, vormden we om tot een volwaardige eetplaatst met centraal een massieve houten eettafel geschikt voor een grote groepen. 

 

Wellness

Bij een luxe vakantiewoning horen ook dito badkamers. De moeilijkheid in deze verbouwing was dat er te weinig badkamers waren in verhouding tot het aantal slaapkamers. De aanwezige badkamers waren ook gedateerd. Door op het gelijkvloers een doorgang te maken van de leefruimte naar de voormalige garage, en een deel van de garage om te vormen tot badkamer met sauna  (wellness) slaagden we erin om drie volwaardige badkamers te creëren.