Dela - Uitvaartspecialist

DELA – Afscheid nemen in schoonheid  

Sinds 2008 is er een nauwe samenwerking tussen DELA (Uitvaartverzekeringen en Uitvaartcentra) en Forum Office. Deze samenwerking heeft diverse facetten. Enerzijds zijn we verantwoordelijk voor de totale conceptuele begeleiding en het samen opstellen van de look & feel. Anderzijds staan we in voor de totale begeleiding bij het inrichten van de vele uitvaartcentra in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. In 2014 hebben we ook het HQ in Luik ingericht volgens de principes van Het Nieuwe Werken (NWOW). Naast de uitvaartcentra verspreid over België richten we ook de crematoria in, inclusief de inrichting van de aularuimtes. 

Evolutie

Het fijne aan deze samenwerking met DELA is dat zij steeds in beweging blijven en voeling houden met de tijdsgeest. Dit vertaalt zich voor ons in een continue verbetering en aanpassing van de look & feel. Het vroegere flamboyante kleurenpalet is nu mee geëvolueerd naar een stijlvol, warmer interieur. Dit zorgt voor ondersteuning aan mensen tijdens een rouwproces. We hebben diverse adviezen uitgewerkt en geïmplementeerd om de beste resultaten te behalen voor wat betreft kleur en vormen in uitvaartcentra. We begeleiden de uitbaters van elk uitvaartcentrum van A-Z in dit proces om tot een passende inrichting te komen, en de huidige ruimtes te benutten. Vaak gaat dit gepaard met een totale verbouwing waarbij we samenwerken met de architect die per project toegewezen is. Door onze jarenlange samenwerking is er inmiddels onderling een band ontstaan waardoor dit zeer vlot werkt.

Uitvaartcentrum Dela Hasselt

Uitvaartdiensten

Regelruimtes – Groetruimtes – Aula’s – Crematoria – 24u groetkamers 

 

Uitvaartdiensten in grotere aula’s – al dan niet losstaand van diverse godsdienstige symbolen en gebruiken – hebben steeds meer aan populariteit gewonnen, waardoor er nood was aan meer en vooral ook grotere aula’s. Deze aula’s laten het toe dat iedereen de mogelijkheid krijgt de aula verder aan te kleden volgens zijn eigenheid en wens.   De voorbije 6 jaar werd elk centrum voorzien van een aula (groot of klein afhankelijk van de ruimte) omdat deze vraag er telkens was. Om een eenheid te behouden tussen de diverse locaties komen steeds bepaalde meubelstukken en aankledingen terug zoals bepaald in de look & feel. Zonder in de val te trappen van telkens een vlakke kopie te maken, kunnen we per centrum, per streek kleuren en vormen aanpassen volgens de geldende behoeften en budget.

Elk uitvaartcentrum heeft een eigen kantoor, regelkamer, wachtruimte, diverse groetkamers, drukkerij enz. Ook hiervoor voorzien we deze van de meest ergonomische en comfortabele meubelen. 

 

DELA Uitvaartcentrum Knokke - een pareltje

In 2019 werd recht over het AZ Delta ziekenhuis Knokke, het nieuwe DELA Uitvaartcentrum gebouwd en ingericht. De proactieve benadering in onze samenwerking met DELA heeft geresulteerd in een pareltje. Naast de groetkamers, showroom en kantoren werd een prachtige aula gebouwd die toegang kan bieden tot 3000 personen, dankzij de buitenprojectie. De aula zelf is opdeelbaar dankzij de 180° opendraaiende grote kamerhoge inkomdeuren.